Šį tinklaraščio įrašą beveik pavadinau „Kai alus susitinka su kulinarija: atraskite skanių alaus receptų”. Gražus pavadinimas, bet šiek tiek ilgokas. Receptų su alumi yra daugybė, bet aš pasirinkau pateikti tuos, kurie man patinka labiausiai!
Alus dažnai vertinamas kaip gaivus, draugiškas gėrimas, bet ar žinojote, kad jis taip pat gali būti skanus ingredientas patiekalams sublizginti?
Keliauju į kelionę, kurios metu susipažinsite su įvairiais maisto ruošimo receptais, kuriuose alkoholis yra pagrindinis ingredientas. Pasiruoškite atrasti naujų skonių ir nustebinti savo svečius šiais gardžiais deriniais. Jei neturite indo ar matavimo stiklinės tam tikriems ingredientams ir kiekiui išmatuoti, labai gerai galite naudoti alaus bokalą.
Turėčiau pabrėžti, kad visi šie receptai yra išbandyti ir patvirtinti! Ar jūsų skonio receptoriai pasiruošę? Tuomet pradėkime!
Vištiena su lageriu
Pradėkite nuo klasikinio ir skanaus recepto: vištienos su lageriu. Šiame recepte reikia marinuoti vištienos gabalėlius. Marinatui su lageriu reikės šių ingredientų:
- 3-4 ketvirčių česnako skiltelės
- Citrinos sulčių
- Šviežių žolelių: kalendros, laiškinių česnakų ir krapų
- 1 25 cl butelio lagerio
Vienam asmeniui skaičiuokite 150-200 g vištienos. Asmeniškai aš naudoju tik vištienos krūtinėlę, tačiau galite marinuoti ir šlauneles bei po šlauneles. Likite marinuotis 1-2 valandas kambario temperatūroje, kol išgersite gerą bokalą alaus!
Šefo patarimas: vištienos gabalėlius daugelyje vietų subadykite šakute. Tai leis marinatui prasiskverbti į mėsos vidų!
Po marinavimo vištieną kepkite 180° temperatūros orkaitėje 45 min. uždengę indą folija. Gausite minkščią, sultingą mėsą su subtiliu alaus aromatu. Jei norite šiek tiek traškumo, baigkite kepti ant grotelių 5 min. nuėmę foliją.
Rudonojo alaus jautienos troškinys
Jei mėgstate paguodos maistą, išbandykite gardų rudojo alaus jautienos troškinį. Pagal šį receptą troškintuve su daržovėmis, prieskoniais ir tamsiuoju alumi apkepkite jautienos gabalėlius. Nedvejodami naudokite alaus bokalą, kad pamatuotumėte. Štai ką rekomenduoju 4 asmenims:
- 300 g griežinėliais pjaustytų morkų
- 600 g griežinėliais pjaustytų bulvių
- 200 g smulkintų svogūnų
- ./li>
- 300 g cukinijų griežinėlių
- 500 g jautienos skruostų (arba jaučio uodegos, ji pigesnė, bet ne tokia gera!)
- 1 litras tamsaus alaus
- 1 sultinio kubelis
Likite lėtai troškinti ant silpnos ugnies mažiausiai 2 valandas, kol mėsa suminkštės ir skoniai darniai susilies. Kaip ir visi troškinti patiekalai, kuo dažniau kaitinamas, tuo jis būna geresnis. Per paskutinį pusvalandį atidarykite keptuvę / puodą, kad sultys sumažėtų ir susikoncentruotų.
Jei mėgstate saldžiai ir pikantiškai, galite įdėti 150-200 g datulių. Jos išbrinks ir prisipildys sulčių, o jų natūralus cukrus, susimaišęs su padažu, taps gryna palaima. Man asmeniškai tai labai patinka!
Alaus blyneliai
Iš alaus taip pat galima pagaminti lengvus ir lengvus blynelius. Dalį pieno, esančio tradicinių blynų recepte, pakeiskite šviesiu arba gintariniu alumi. Aš savo ruožtu renkuosi 50/50 tarp alaus ir pieno. Alus blynams suteiks švelnios tekstūros ir subtilaus skonio.
Sudedamųjų dalių sąrašas 10-12 blynų:
- 250 g miltų
- 2 kiaušiniai
- 25 cl pieno
- 25 cl gintaro arba šviesaus alaus
- .50 g lydyto sviesto
- 1 žiupsnelis druskos
- 1 valgomasis šaukštas cukraus (nebūtina)
Dideliame dubenyje persijokite miltus ir suberkite druską (ir pasirinktinai cukrų). Miltų viduryje padarykite duobutę, kad galėtumėte įmušti kiaušinius. Švelniai išmaišykite, įmaišydami miltus į kiaušinius, kad nesusidarytų gumuliukų. Kai mišinys bus paruoštas, toliau maišydami palaipsniui supilkite pieną ir alų.
Kai tešla bus vientisa, supilkite ištirpintą sviestą ir vėl išmaišykite. Palikte 30 min. pastovėti kambario temperatūroje, taip miltai sudrėks, o blyneliai bus lengvesni ir puresni.
Su klevų sirupu, šviežiais vaisiais ar plakta grietinėle paruoškite gurmaniškus pusryčius ar vėlyvuosius pusryčius. Kitu atveju visada galite naudoti uogienę ar nutelą, tačiau dėl galingo šių užtepėlių skonio alaus blyneliai atsidurs antrame plane.
Sūrio fondiu su alumi, Savojos fondiu iš naujo
Suvalkietiško sūrio ir alaus derinys sukandina tikrą malonumą. Pasigaminkite klasikinį sūrio fondiu, į sūrio mišinį įpildami lagerio arba tamsaus alaus, kaip ir baltąjį vyną.
Priminsime, kad štai tradiciniai fondiu sūriai:
- Beaufort: Beaufort – tai presuotas virtas sūris, gaminamas iš karvės pieno. Jis Savojos fondiu suteikia sodrų vaisių skonį.
- Comté: Comté taip pat yra presuotas virtas sūris, gaminamas iš karvės pieno. Jam būdingas švelnus, šiek tiek riešutų skonis, todėl jis puikiai tinka fondiu.
- Emmental: Emmental yra šveicariškas presuotas virtas sūris, atpažįstamas iš būdingų skylučių. Jis suteikia fondiu tirpstančią tekstūrą ir švelnų skonį.
Jei norite, pridėkite česnako, prieskonių ar žolelių skoniui sustiprinti. Patiekite fondiu su duonos gabalėliais, traškiomis daržovėmis arba mėsainiais, kad draugiškai valgytumėte.
Kiek tai susiję su alaus kiekiu, patarčiau įpilti nuo pusės 25 cl alaus iki viso butelio, priklausomai nuo sūrio kiekio.
Šokoladinis alaus pyragas
Mėgstantiems desertus išbandykite šokoladinį alaus pyragą! Šiame recepte susijungia šokolado sodrumas ir subtilus tamsaus alaus skonis. Pyrago tešlai naudokite tamsųjį alų, o pyragui aplieti pagaminkite kreminį šokoladinį glajų. Šis drėgnas ir skanus pyragas pradžiugins šokolado mėgėjų… ir alaus mėgėjų skonio receptorius!
Sudedamųjų dalių sąrašas:
- 25 cl tamsaus alaus arba gero stout
- 250 g sviesto
- 400 g cukraus
- ./li>
- 75 g kakavos miltelių
- 15 cl riebios grietinėlės
- 2 kiaušiniai
- 1 valgomasis šaukštas vanilės ekstrakto
- 250 g miltų
- 2 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių (arba bikarbonato)
- ½ arbatinio šaukštelio druskos
Įkaitinkite orkaitę iki 180° (dujų žymėjimas 6). Sviestu patepkite ir miltais pabarstykite pyrago formą. Keptuvėje ant silpnos ugnies kaitinkite alų ir sviestą, kol sviestas visiškai ištirps. Nukelkite nuo ugnies.
Supilkite kakavos miltelius ir cukrų, tada išmaišykite iki vientisos masės. Atskirame dubenyje sumaišykite grietinėlę, kiaušinius ir vanilės ekstraktą, tada įmaišykite į keptuvę. Gerai išmaišykite.
Atskirai sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir druską, tada viską sumaišykite į keptuvę iki vientisos tešlos. Belieka tik supilti į skardą ir kepti apie 45 min. Peilio galiuku patikrinkite, ar šokoladinis pyragas iškepęs. Nepamirškite pasilepinti!”
Aliejus yra universalus ingredientas, kuris gali suteikti mūsų maisto gaminimo receptams naują ir gardų aspektą. Nesvarbu, ar juo marinuosite mėsą, pagardinsite blynus, sumaišysite su lydytu sūriu, ar suteiksite gilumo desertui, alus suteikia daugybę kulinarinių galimybių.
Kaip jau pastebėjote, šie receptai dažnai yra jau egzistuojančių receptų interpretacijos. Nepaisant to, alkoholinis alus pikantiškiems ar saldiems patiekalams suteikia skonio gilumo, kuris tikrai malonus. Taigi, leiskite pasireikšti savo kūrybiškumui ir palepinkite save tyrinėdami šiuos skanius alaus receptus arba sugalvokite savus!
Jei turėjote kantrybės perskaityti mano straipsnį iki galo, žinokite, kad galite gauti 20 % nuolaidą visam užsakymui, įvesdami kodą BLOG20 krepšelyje.
Šį kodą pasilikau savo ištikimiausiems skaitytojams, kurie atrado mūsų svetainę per mano su meile skelbiamus straipsnius! Kad žinotumėte, šio kodo negalima derinti su kitais nuolaidų kodais, nes negalima persistengti, ar ne! 20 % nuolaida ir taip nepalieka mums daug maržos, bet aš bent jau apdovanoju savo skaitytojus.
Kad paskatintumėte ir palaikytumėte mane, nedvejodami ką nors iš mūsų įsigykite!
Mūsų svetainėje siūlome daugiau nei 100 skirtingų alaus puodelių ir visi jie unikalūs! Turime didžiausią pasirinkimą internete ir fizinėse parduotuvėse kartu sudėjus.
Jei norite susipažinti su visais mūsų gaminiais, spustelėkite šią nuorodą: Chopedebiere.
Jei norite perskaityti vieną iš kitų mano straipsnių, siūlau atskleisti, kokios yra skirtingos alaus rūšys.
Jei norite pamatyti visus kitus mano tinklaraščio įrašus, spustelėkite Blog De Chopedebiere.