Sveikiname jus, brangus skaitytojau, nes jei patekote į šį straipsnį, tai dėl 3 svarbių priežasčių:
- Jūs mėgstate alų ir tai yra laimė, nes aš taip pat
- .Jūs norite pasilinksminti, nes jus sudomino šio straipsnio pavadinimas
- Jums smalsu./strong> ir, priešingai nei sakoma, smalsumą laikau viskuo, tik ne bjauria yda
- Gauti alų, kurio skonis išlieka geras ir atvykus. Apyniai per kelis mėnesius praranda savo stiprumą.
- Turėti gėrimą, kuriame būtų pakankamai alkoholio, kad patenkintų ištroškusius karius. Alkoholis turėjo 2 privalumus. Pirma, dėl jo alus ilgiau išsilaikydavo. Antra, būtent aluje esantis alkoholis leido kareiviams prisigerti ir ištverti gyvenimo sąlygas.
- požeminių vandenų meistras
- išminties meistras
- menų ir technikos meistras
- Magijos meistras
- Egzorcizmo meistras
Tada, kai jus nušveičiau ir nušveičiau, galėsiu pulti ir papasakoti, apie ką čia kalbama!
Sistengiau surinkti daug informacijos apie alų, surinktos į kairę ir į dešinę. Turėsite ką pasimokyti iš šių 10 juokingų istorijų ir anekdotų apie alų. Visada turėkite omenyje, kad viskas yra tiesa, todėl jie daug įdomesni! Ir taip, alkoholis jau tūkstančius metų išlaisvina aistras.
Kai išleidi savo dukrą už vyro, 1 mėnesį turi skalauti savo svainio gerklę!
Įsivaizduokite, kad esate, tarkime, atsitiktinai pasirinkto… Babilono gyventojas! Ir dar tarkime, kad visa tai vyksta prieš… 4 000 metų (suapvalinus). Esate išdidus dukters tėvas ir štai, pagaliau suradote idealų svainį, su kuriuo ją ištekinsite. Gerai, žinome, kad tuo metu santuokų kriterijai buvo ypatingi, bet nesileisime į detales.
Vestuvės pavyksta puikiai, tačiau paaiškėja, kad turite laikytis tam tikro papročio. Iš tiesų prieš 4000 metų Babilone nuotakos tėvas turėjo aprūpinti savo svainį visu midumi, kurį jis galėjo gerti mėnesį po vestuvių!
Tiems, kurie nežino, midus – tai alus, gaminamas iš medaus. Nereikia nė sakyti, kad vyrai jau seniai yra savo vietinio alaus gerbėjai, todėl svainis buvo labai patenkintas šia tradicija!
Babiloniečiai savo kalendorių, kaip ir daugelis kitų tautų, grindė mėnuliu. Kadangi jų kalendorius rėmėsi mėnuliu, šis laikotarpis buvo vadinamas Medaus mėnesiu. Taigi suprasite, kad šiais laikais mes jį vadiname Medaus mėnesiu.
Vis dėlto dabar pasikeitė tai, kad aš primygtinai patarčiau jaunikiui medaus mėnesio metu negerti alaus tol, kol jis neištrokš. Dėl to jis gali patekti į nemalonumus, ar ne!
Kai neturėjote termometro, naudojote nykštį!
Tikiuosi, kad nesupratote klaidingai, jog teks matuotis temperatūrą nykščiu ir kišti jį į… na, bet kokiu atveju, tai visai ne tai!
Noriu, juk mes čia tam, kad šviestumėmės, kokio velnio!
Nežinau, ar kada nors turėjote galimybę patys virti alų, bet turėtumėte žinoti, kad verdant alų reikia pridėti mielių. Primename, kad mielės naudojamos fermentacijos procese. Jos leidžia į misą įdėtą cukrų paversti į 2 komponentus: pirma, etanolį, kitaip tariant, alkoholį, ir, antra, anglies dioksidą. Mielės yra trapios ir turi būti maišomos tinkamoje temperatūroje.
Chronologiškai alaus daryklos atsirado gerokai anksčiau, nei buvo išrastas termometras, galite įsivaizduoti. Jie seniai suprato, kad misos temperatūra turi įtakos pridedant mielių. Paprastiausias būdas jiems kontroliuoti temperatūrą buvo naudoti savo odą, tiksliau – nykštį.
Šiais laikais dažniau tėvai pieno, kurį ketina duoti savo kūdikiui, temperatūrą kontroliuoja rankomis. Tikslas kitoks, bet principas išlieka tas pats!
Iš anglų aludarių praktikos naudojant nykščius kilo posakis „nykščio taisyklė”, kurį pažodžiui galime išversti kaip „La règle du pouce”. Angliškai tai nedaug ką reiškia. Daugiau prasmės turintis vertimas būtų artimesnis „Au jugé” arba „À la louche”.
Kaip norėtumėte pasirašyti 9 000 metų nuomos sutartį, kad galėtumėte pradėti gaminti alų?”
1759 m. vienas anglų verslininkas ieškojo patalpų, kuriose galėtų pradėti gaminti alų. Jį sudomino apleista alaus darykla Dubline. Šis būsimasis aludaris tuo metu neturėjo pakankamai pinigų jai išpirkti, todėl nusprendė ją išsinuomoti. Jis buvo toks tikras dėl savo būsimos sėkmės, kad su tuometiniu nuomotoju pasirašė nuomos sutartį… 9 000 metų!”
Tuomet jis dar nežinojo, kad po daugelio metų jo alus išgarsės visame pasaulyje. Tas žmogus buvo Arthuras Guinnessas ir tais pačiais metais jis išleido savo garsųjį Guinness Stout.
Sušildykite savo alų!
Ar žinojote, kad kai kurį alų reikia patiekti taurėse? Kaip ir vyną, alų reikia patiekti tinkamos temperatūros, priklausomai nuo jo specifinių savybių. Baltąjį vyną geriausia gerti atšaldytą, o raudonąjį vyną paprastai geriame kambario temperatūros.
Tačiau gerai, kad kalbame apie taures, nes, kaip pasisekė, savo svetainėje siūlome keletą jų:
Kaip žinote, per šaltas alus praranda aromatą ir skonį.
Tai ypač pasakytina apie stiprų alų, pavyzdžiui, „Triple” arba IPA. Pateikiant tokio tipo alų taurėje, geriantysis gali sušildyti gėrimą rankų šiluma. Gana tinkama, kad minime IPA, nes iš karto apie ją kalbėsime.
Kodėl IPA paprastai būna stiprus alus: IPA istorija
Šiek tiek istorijos atmintinės: IPA (India Pale Ale) atsirado kolonijinės britų imperijos laikais. Nereikia priminti, kad britai yra gana dideli alaus gerbėjai. Nereikia nė sakyti, kad britų kareiviai nėra šios taisyklės išimtis, netgi priešingai.
Anglija kolonizavo Indiją. Todėl, norėdama palaikyti tvarką šioje didžiulėje teritorijoje, Jos Didenybė turėjo ten turėti karinių pajėgų. Kas gali būti geresnis būdas motyvuoti ir apdovanoti savo karius nei siųsti jiems gerą alų iš namų, tiesa? Tik alaus gabenimas iš Anglijos į Indiją užtruko labai ilgai.
Šis IPA pavadinimas iš tikrųjų yra kilęs iš specialiai šiai kelionei sukurto recepto. Anglai suprato, kad gerokai padidinus apynių ir alkoholio kiekį aluje, galima gauti 2 esminius privalumus:
Garnizono kareiviai priprato prie specifinio kartaus labai apynių alaus skonio ir receptas buvo išsaugotas kasdieniam vartojimui. Iš reikalo atsirado išradimas, kaip sakoma!” Taigi dabar jau suprantate, kodėl IPA yra tokie alkoholiniai, nors, jei reikia, galima dozuoti ir gerokai mažiau.
Mūsų mėgstamas youtuberis Une Bière et Jivay paneigia mano argumentą dėl „per didelio apynių kiekio” kaip IPA kilmės, bet, ei, kiekvienam savo! Jo vaizdo įrašas trumpas ir dalykiškas:
Kanapės ir apyniai yra pusbroliai, todėl aš galiu rūkyti apynius?
Taigi, jei jaučiate, kad norite paragauti apynių sąnario, niekas jums netrukdo! Mano nuomone, apynių rūkymas turi būti toks kartus, kad turėtų gana greitai nuraminti!
Atlikus 2002 m. tyrimą paaiškėjo, kad apynių ir kanapių molekulinė struktūra yra itin panaši. Jie abu yra kanapinių (Cannabinaceae) šeimos atstovai.
Paaiškėjo, kad apyniai, kaip ir kanapės, gali atlikti gydomąjį vaidmenį. Nesigilinsiu į kanapių temą, nes internete galite patys rasti daugybę straipsnių.
Antra, apyniai pasižymi atpalaiduojančiomis, miegą ir skausmą malšinančiomis savybėmis. Jie nuo seno naudojami natūropatijoje ir homeopatijoje.
Kai geriate pigų alų, geriate ryžius!”
Alalala…. Ar kada nors girdėjote apie supermarketų alų? O jei papasakosiu apie tas senas geras pakuotes po 24 ar 12, ant kurių dažnai būna užrašas „luxusinis alus„, suprasite, apie ką kalbu? Beje, tas „de luxe” paminėjimas mane visada priversdavo garsiai nusijuokti, nes tai vienas iš požymių, pagal kurį galima suprasti, kad tai brangus alus!
Smagu, bet manau, kad kiekvienas alkoholinio alaus mėgėjas bent kartą yra turėjęs galimybę tokio alaus paragauti. Tai pasakius, kai neturite daug pinigų ir jūsų yra daugiau nei vienas, tai vis tiek padeda. Manau, kad galėtume būti sąžiningi!
Nežinau, ar žinote pagrindines alaus sudedamąsias dalis: vanduo, salyklas, apyniai, mielės, cukrus. Pasirodo, mūsų mylimi pramonininkai, o konkrečiu mūsų atveju – didžiosios komercinės alaus daryklos, visada stengiasi taupyti žaliavas. Kai kurios iš šių alaus daryklų cukrui paversti alkoholiu naudoja pigius grūdus, pavyzdžiui, ryžius!”
Kita vertus, nepamirškite, kad amatininkai beveik niekada to nedaro. Ne veltui kraftų alus yra daug geresnis už nacionalinius ir tarptautinius pramoninius prekės ženklus. Tai, kaip sakoma, industrializacijos „magija”…
Vis dėlto man pavyko rasti priešingą pavyzdį tam, ką ką tik pasakiau, tačiau jis vis tiek labai retas:
Ar įsivaizduotumėte save geriantį alų iš priešo kaukolės?
Svetima mintis, ar ne? Ji jau atrodys ne tokia keista, jei pasakysiu, kad esi vikingas. Taip, atrodo, kad ši senovės šiauriečių tauta buvo įgudusi praktikuoti šią praktiką. Vikingai savo priešų kaukoles naudojo kaip indus alui gerti. Tai buvo būdas įteigti pagarbą kitiems ir atgauti buvusio priešininko jėgą.
Jei esate vikingų ir… kaukolių gerbėjas lol, norėčiau pasinaudoti proga ir pristatyti jums mūsų Vikingų kaukolių puodelį:
Taip pat yra panašumų su Amerikos indėnais. Jų paprotys medžiojant buivolus buvo perpjauti gyvūno liemenį ir suvalgyti dar šiltą širdį. Tai dar ne viskas, nes taip pat reikia žinoti, kad vikingai gėrė ypatingą alų, vadinamą Aul arba Ale. Išgėrę jo, jie eidavo į mūšį be baimės ir baimės. Eidami į mūšį šie kariai patekdavo į savotišką transą ir žudikišką įniršį prieš savo priešus. Iš šios būsenos gimė žodis. Skandinavų kalba „Berserk” pažodžiui reiškia „lokio marškiniai”. Todėl vikingas be marškinių, tik su vėjyje plevėsuojančiais krūtinės plaukais buvo panašus į mešką, išliejančią savo įniršį. Tik būkite atsargūs, jei bičiulis pasiūlys jums skandinaviško alaus, niekada nežinote!
Su šiuo bokalu paprastai niekuo nerizikuojate, išskyrus tai, kad turėsite tikrą Vikingų alaus bokalą !
Tai viršus, noriu jį pamatyti!
Virkite alų pagal 4000 metų senumo dievo duotą receptą!
Alus jau tūkstantmečius yra žmonijos istorijos dalis. Archeologai rado daugybę įrodymų keliose skirtingose kultūrose ir vietovėse. Dažniausiai jie – tai žmonių, gaminančių, laikančių ir geriančių alų, atvaizdai. Senovinis pasaulis yra tiesiai po mūsų kojomis, pilnas sugriautų miestų ar pamirštų kapaviečių, išsibarsčiusių visur.
Prieš kelerius metus archeologai aptiko molinę lentelę. Išanalizavus raštą paaiškėjo, kad tai Mesopotamijos raštija, o jos amžius buvo įvertintas 4 000 metų. Taigi mokslininkai stengėsi ją išversti, kad iššifruotų tai, kas atrodė kaip žodžiai ir skaičiai.
Galiausiai jie suprato, kad tai buvo alaus receptas. Tuo metu tai jų daugiau nesudomino, nes alus senovės pasaulyje yra visur paplitęs. Tačiau jie suprato, kad šis receptas buvo pateiktas kaip perduotas paties dievo!
Šis dievas buvo galingas ir „daugiafunkcinis”, nes toks ir buvo:
Pagalvojus, visos šios savybės gana gerai tinka alui. Alaus gamyba yra menas, kuriam reikia tam tikros technikos. Pagrindinis alaus ingredientas yra gėlas vanduo. Alaus gamyba moko išminties ir visada įgauna magišką pusę. Galiausiai alus ir jo nauda, kai vartojamas saikingai, gali išvarginti tam tikrus negalavimus.
Pasižiūrėkite, man pavyko sutalpinti visus šiuos žodžius, susijusius su alumi! Taip, didžiuojuosi savimi ir leidžiu sau tai pabrėžti!
Klysti dėl alaus ir būsi eretikas!
Kaip žinote, alus yra integruotas į daugumą mūsų kultūrų ir yra mūsų kasdienio gyvenimo dalis. Galbūt žinote, kad ankstyvoji Bažnyčia skelbė, jog alus ar apskritai alkoholis yra Dievo dovana ir kad tik nuo žmogaus priklauso, kaip jis šia dovana naudosis ir mėgausis
Remdamiesi šiuo principu, todėl alus yra naudingas žmogui. Žinoma, Bažnyčia leido savo tikintiesiems pasirinkti, ar jie nori jį gerti, ar ne. Kita vertus, oficialiai buvo draudžiama niekinti patį alkoholį. Jei tau kildavo bloga mintis, kad nori kritikuoti alkoholį, iš karto buvai laikomas eretiku! Geriausiu atveju tai reiškė, kad neteksite ir tų nedaugelio pilietinių teisių, kurias turėjote. Jei pasisekdavo šiek tiek prasčiau, būdavai ištremtas. O jei labai nepasisekė, grėsė mirties bausmė!
Šiuo metu baigiame šias 10 istorijų. Būkite tikri, kad jų yra kur kas daugiau ir jos gali būti būsimo rašinio tema. Nenorėjau rašyti kažko, ką perskaityti užtruktų 1 valandą. Čia taip pat rasite keletą labai įdomių straipsnių.
Pasinaudodamas proga pristatysiu jums pardavinėjamą senovinį kraftpopieriaus plakatą, kuriame pateikta 10 neįtikėtinų faktų apie alų (tai ne tie patys faktai, kuriuos minėjau):
Nedarau Vikipedijos ir tai daroma sąmoningai. Stengiuosi atgaivinti šiuos anekdotus ir tikiuosi, kad jums patiks. Nedvejodami palikite man komentarą, visada malonu!
Šių tinklaraščio įrašų rašymas man atima daug laiko tyrimams, rašymui, nuotraukoms ir t. t….. Kaip matote, nėra jokių įkyrių reklaminių banerių, skirtų draudimui, kreditams ar kam nors kitam, tačiau dėl to tai nesuteikia man jokio pajamų šaltinio.
Jei turėjote kantrybės perskaityti mano straipsnį iki galo, turėtumėte žinoti, kad galite gauti 20 % nuolaidą visam užsakymui, įvesdami kodą BLOG20 savo krepšelyje.
Šį kodą pasilikau savo ištikimiausiems skaitytojams, kurie atrado mūsų svetainę per mano su meile skelbiamus straipsnius! Kad žinotumėte, kodo negalima derinti su kitais nuolaidų kodais, nes vis tiek nereikėtų persistengti, eh! 20 % nuolaida ir taip nepalieka mums daug maržos, bet bent jau apdovanoju savo skaitytojus.
Kad paskatintumėte ir palaikytumėte mane, nedvejodami ką nors iš mūsų įsigykite!
Jei, pavyzdžiui, ieškote originalaus butelių atidarytuvo, tarp mūsų modelių tikrai rasite sau tinkamą – jų turime daugiau nei trisdešimt! Norėdami pamatyti visus mūsų modelius, tiesiog spustelėkite šią nuorodą: 100% originalūs butelių atidarytuvai!
Jei norite susipažinti su visais mūsų gaminiais, spustelėkite šią nuorodą: Chopedebiere.
Jei norite perskaityti vieną iš kitų mano straipsnių, siūlau Geriausios senelio dienos dovanų idėjos.
Jei norite pamatyti visus kitus mano tinklaraščio įrašus, spustelėkite Blog De Chopedebiere.