Didelės klaidos apie alų: Nr. 2: alus jums kenkia

Jei bent kiek mane pažįstate, manau, kad jau žinote mano požiūrį į alkoholinį alų. Taigi leidžiuosi į medžioklę prieš didelius blogus komentarus, kuriuos galime šen bei ten perskaityti apie mūsų mėgstamą gėrimą.

Šis straipsnis suteikia man galimybę garsiai ir aiškiai paskelbti, kad alkoholis turi teigiamų sveikatos taškų. Taigi suskaičiavau 12 teigiamų alaus poveikių. Tačiau turėčiau pabrėžti, kad jei jis vartojamas per dideliais kiekiais, poveikis būna atvirkštinis. Primename, kad vartojant saikingai, visada geriau (kad būtų rimas „ant”)!

Taigi, ketinu išeiti iš kelio ir paminėti visus atrastus alaus privalumus sveikatai. Taigi suteikiu jums leidimą užpildyti savo chope ir naršyti po šias eilutes!

Top 12 naudingiausių alaus poveikių

  1. Alus yra maistingiausias alkoholinis gėrimas

biere-vs-vin

Vynas visada pristatomas kaip maistingumo požiūriu geriausias alkoholinis gėrimas. Daug girdime apie antioksidantų gausą vyne, tačiau turėtumėte žinoti, kad ne mažiau jų yra ir aluje.

A dabar galite pasakyti: uh…. Taip, gerai, tai puiku, bet kas yra antioksidantai? O svarbiausia, kuo naudingi antioksidantai?

Teisėtas klausimas, teisėtas atsakymas! Mūsų organizmo ‘ yra natūralus reiškinys, kurį lemia laisvųjų radikalų buvimas mūsų organizme. Šie radikalai pažeidžia visus mūsų audinius, kitaip tariant, storėja. Tai vadinama senėjimu ląstelių lygmeniu! Todėl antioksidantai yra geras dalykas.

Taigi alvos nauda yra ta, kad ji sulėtina mūsų ląstelių senėjimą.

Kaip bebūtų, gamta viską apgalvoja ir suteikia mums galimybę kovoti su šiuo reiškiniu per mūsų mitybą. Vaisiai, grūdai ir daržovės yra pagrindinės alkoholinių gėrimų sudedamosios dalys. Taigi apskritai prasminga antioksidantų rasti alkoholyje.

Priešingai, gamta yra gerai sutverta, bet ne visada labai paprasta. Specifiniai antioksidantai tarp esančių vyne ir aluje skiriasi. Šie antioksidantai yra naudingi ir aluje, ir vyne ir veikia ne visiškai vienodai.

Flavonoidai, esantys miežiuose ir apyniuose, nėra tokie patys kaip esantys vynuogėse. Nepaisant to, jų antioksidacinės savybės išlieka panašios.

Aluje taip pat yra daugiau baltymų ir vitamino B nei vyne. Dar daugiau, aluje yra geležies, kalcio, fosfatų ir net ląstelienos, rašoma žurnale „Journal of Agriculture and Food Chemistry”.

  1. Alus padeda apsaugoti širdį

alus-apsaugo-širdį

Tyrimai rodo, kad saikingai vartojant alų tikimybė patirti širdies priepuolį, insultą ar susirgti širdies ligomis yra mažesnė nei tiems, kurie jo negeria.

Nustatyta, kad saikingas alkoholio vartojimas sumažina širdies smūgio riziką (saikingu laikomas maždaug 1 pintinė per dieną). Dar viena „alkoholio nauda„.

Kalbant apie pintas, naudodamasis proga norėčiau pristatyti jums mūsų gotikinę alaus bokalo kaukolę su ragais:

Ją rasite mūsų svetainėje, paspaudę tiesiai čia!

Įrodyta, kad polifenoliai, esantys aluje ir raudonajame vyne, veiksmingai apsaugo nuo vėžio ir širdies bei kraujagyslių ligų.

Iš tikrųjų tyrimai, kuriuose vertinama santykinė vyno ir alaus bei stipriųjų gėrimų nauda, rodo, kad saikingas bet kokių alkoholinių gėrimų vartojimas siejamas su mažesniais širdies ir kraujagyslių ligų rodikliais. Šaltinis: New England Journal of Medicine

  1. Alus padeda išvengti inkstų akmenų.

biere-lutte-contre-calculs-renaux

Alaus gėrimas gali padėti sumažinti riziką susirgti inkstų akmenlige. Neseniai atlikto tyrimo duomenimis, vyrai ir moterys, kurie nurodė išgeriantys vidutinį kiekį alaus, 41 % sumažino riziką susirgti inkstų akmenlige.

Taigi mažas kalcio ir magnio kiekis aluje padeda kovoti su baltymo ir inkstų akmenų atsiradimu.

Tai ypač pasakytina apie alų, kurio sudėtyje yra daug apynių, pavyzdžiui, Pale Ale ar IPA. Juose gausu fitocheminių medžiagų, kurios, pasak Amerikos nefrologų draugijos klinikinio žurnalo, skatina inkstų sveikatą. Ir dar vienas geras alaus gėris!

  1. Alus mažina blogojo cholesterolio kiekį kraujyje ir yra naudingas sergant diabetu

alus-geras-diabetui

Aluje esantis alkoholis gali padėti sumažinti blogojo cholesterolio kiekį. Tai tiesa, tai greitasis alaus gėrimas. Pektinas, dervos ir gleivės yra tirpios skaidulos. Jos virškinimo metu sudaro savotišką gelį ir ne tik padeda išvengti vidurių užkietėjimo, bet ir mažina cholesterolio bei maistinių riebalų įsisavinimą.

Tyriosios skaidulos taip pat padeda sulėtinti angliavandenių virškinimą. Manoma, kad jos vartojimas, lėtindamas glikemijos (cukraus kiekio kraujyje) didėjimą, turi didelę įtaką antrojo tipo diabeto prevencijai. Tačiau nemanau, kad turėtume ją ženklinti etikete „alkoholis diabetikams„!

Didinant tirpiųjų skaidulų suvartojimą, gaunama nemažai naudos sveikatai. Aluje esanti padeda palaikyti sveiką cukraus ir cholesterolio kiekį kraujyje. Todėl alus ir diabetas žengia koja kojon.

Vis dėlto, kadangi alkoholis trukdo organizmui įsisavinti vitaminus ir mineralus, jis taip pat gali sumažinti organizmo gebėjimą deginti sukauptus riebalus. Jei dar neskaitėte, kviečiu perskaityti mano parašytą straipsnį šia tema: Kodėl nuo alaus storėjama?”

Šiame straipsnyje rasite mano atsakymą į klausimą: kuriame aluje yra mažiausiai cukraus?

  1. Alus gerina virškinimą

biere-ameliore-virškinimas

Kaip ką tik matėme, aluje yra skaidulinių medžiagų. Jų teikiama nauda gali būti gydomoji, tačiau ji nėra vienintelė. Taigi dabar jau supratote alkoholis prieš vidurių užkietėjimą efektą.

Priminsime, kad apie užkietėjimą kalbame tada, kai į tualetą einate rečiau nei tris kartus per savaitę. Viduriavimas yra tada, kai į tualetą einate dažniau nei tris kartus per dieną arba jei išmatos yra minkštos ar net skystos. Koks tuomet ryšys tarp bsiurblio ir viduriavimo?

Mažas filmukas apie virškinimą:

Iš tikrųjų alvo nauda virškinimui tuo nesibaigia, nes jis taip pat padeda kovoti su viduriavimu. La turi antibakterinių savybių. Iš tikrųjų raugas padeda atsinaujinti žarnyno florai. Taigi ji atkuria pusiausvyrą, veikdama kaip probiotikas, ir kovoja su bakteriniu viduriavimu bei gastroenteritu.

Tam, kad tai veiktų visapusiškai, reikia rinktis aktyvias alaus mieles. Šios mielės neturi būti kaitinamos ar denatūruojamos, tik dehidratuojamos. Būtent tokiomis sąlygomis jos pasižymi probiotinėmis savybėmis, priešingai nei neaktyvios alaus mielės. Alus nuo viduriavimo, veikia, bet alus ir nuo vidurių užkietėjimo taip pat!

Taigi mūsų senoji geroji binouze padeda mūsų organizmui subalansuoti virškinimą. Jis pagerina tranzitą dėl pluoštinių medžiagų ir mielių, kurios veikia kartu savo srityje, kad viskas vyktų sklandžiai iki pat „išėjimo”!

  1. Alus kovoja su skrandžio opomis

alus-kovoja-s-skrandžio-opomis

2003 m. Vokietijoje atliktas tyrimas parodė alaus poveikį bakterijoms, sukeliančioms skrandžio opą. Prisiminkite, kad aukščiau matėme, jog alaus sudėtyje yra flavonoidų. Jie gaunami iš pupų ir miežių.

Taigi mažieji pipirai pasižymi antioksidacinėmis savybėmis, bet ne tik! Jie kovoja su Helicobacter Pylori bakterija, kuri, kaip įtariama, sukelia tam tikras opas, ypač skrandžio opas.

Vis dėlto saugokitės alaus sudėtyje esančio alkoholio, nes alkoholis stimuliuoja skrandžio rūgštį. Išgėrus per daug, jis sutrikdo skrandžio gleivinės pusiausvyrą. Tai gali sukelti gastritą ir kraujavimą. Šis žalingas poveikis gali pasireikšti išgėrus daugiau nei vieną pintą per dieną.

  1. Alus stiprina kaulus

biere-renforce-os

Dėl didelio silicio kiekio aliejus gali padėti stiprinti kaulus. Su maistu gaunamas silicis tirpios ortosilicio rūgšties forma gali būti svarbus kaulų ir jungiamojo audinio augimui ir vystymuisi. Jis taip pat padeda sumažinti riziką.

Osteoporozė – tai liga, dėl kurios susilpnėja kaulai ir kyla rizika, kad lūžiai gali įvykti dėl minimalios traumos. Todėl daugiau ar mažiau reguliarus alaus gėrimas aprūpina organizmą siliciu, kuris gali padėti sulėtinti kaulų degeneraciją.

Tačiau turėčiau pabrėžti, kad teigiamų privalumų šiai problemai turės ir tam tikri kalcio turtingi mineraliniai vandenys. Kita vertus, skonio ir gėrimo malonumo prasme juos sunku palyginti!

  1. Alus padeda sumažinti stresą ir nerimą

biere-reduit-stress-et-anxiete

Mokslininkai nustatė, kad dvi stiklinės alaus per dieną gali sumažinti su darbu susijusį stresą ar nerimą. Pripažinsite, kad mažai šalto alaus, kurį išgeriate po darbo arba pakeliui namo po svarbios dienos, turi savitą skonį.

Tai normalu, nes jūsų organizmas išskiria dopaminą, kai išgeriate to alaus. Tai atlygio reiškinys, kaip ir, pavyzdžiui, šokoladas ar cigaretė. Juk žinote tą mažą frazę, kurią ištariame: „Aš to nusipelniau!”

Kita vertus, saugokitės, kad reguliariai griebiantis alkoholio, padedančio susidoroti su stresu, galima padaryti daugiau žalos neipagalbos. Nors alkoholis šiuo metu gali padėti sumažinti stresą, ilgainiui jis gali prisidėti prie depresijos ir nerimo jausmo, todėl stresą bus sunkiau suvaldyti. Tai turės priešingą poveikį, nei buvo siekiama.

  1. Alus padeda užmigti

biere-aide-a-dormir

Aluje yra nicotino rūgšties ir laktoflavino – 2 medžiagų, kurios padeda užmigti. Prie to prisideda lupulinas, kurio yra kvapniuose. Jis pasižymi raminamosiomis ir antidepresinėmis savybėmis.

Kuo apynių daugiau aluje, tuo labiau jis padės jums būti ramesniems ir dzen! Dėmesio, pavyzdžiui, IPA mėgėjams!

Jei esate iš tų žmonių, kurie mėgsta susiraukti ant sofos žiūrėti Netflix arba nukabinti nosį, sutiksite, kad turėti minkštą pledą yra velniškai svarbu. O kas, jei pasakyčiau, kad galite išlikti šilti ir tuo pat metu demonstruoti savo įsitikinimus dėl alaus? Sprendimas – mūsų Amerikos vėliavos alaus pledas:

Jį galima įsigyti kelių dydžių. Ją rasite čia.

  1. Graži oda su alumi

belle-peau-avec-biere

Aha! Kas galėjo pagalvoti! Kitą kartą, kai kas nors jus kritikuos, kad geriate alų dėl X ar Y priežasties, galėsite pasigirti savo odos priežiūra!

Aluje gausu vitaminų, ypač B grupės vitaminų. Vitaminas B9 yra ypač geras odai. Jis suteikia mūsų ląstelėms stimulą ir lemia atsinaujinantį epidermio atsinaujinimą. Taigi alus leidžia mūsų odai turėti jaunesnes ir dinamiškesnes ląsteles.

  1. Alus padeda pažintinėms funkcijoms, ypač atminčiai

alus-padeda-pamatai

Tiems, kurie nežino šio žodžio, jis reiškia smegenų funkcijas, kurios, be kita ko, leidžia mums bendrauti, suvokti aplinką, susikaupti, prisiminti įvykį ar kaupti žinias.

Apyniai turi slaptą ingredientą, kuris gali padėti pagerinti pažintines funkcijas: Xanthohumol. Tai flavonoidas, padedantis sulėtinti atminties irimo procesą. Šis cheminis procesas gali padėti apsaugoti smegenų ląsteles nuo oksidacinės pažaidos, susijusios su demencija.

Liga, į kurią tiesiogiai orientuojamasi, daugiausia yra Alzheimerio arba demencijos ligos. Vidutinio amžiaus tiriamiesiems didėjantis alkoholio suvartojimo kiekis buvo susijęs su geresne pažinimo funkcija. Akivaizdu, kad iki tam tikros ribos, todėl atsargiai interpretuokite šį sakinį!

Šie rezultatai rodo ne tai, kad skatintinas didesnis alkoholio vartojimas, o tai, kad saikingas alkoholio vartojimas* didina pažinimo funkciją.

Taigi imčiau pavyzdį, kas iki mirties išgėrė taurę porto. Šiame virintame vyne esantis etanolis padėjo išlaikyti olimpinę formą!

* Saikingas vartojimas = viena taurė per dieną moterims ir dvi taurės per dieną vyrams. 25 cl alaus = viena stiklinė informacija

  1. Alus teikia malonumą ir daro jus laimingus

alus-laimingas-laimingas

Idianoje atliktas tyrimas rodo, kad geriant alų tiriamiesiems stipriai padidėja dopamino kiekis. Senas geras dopaminas išsiskiria tada, kai suteikiamas atlygis. Bendras rezultatas – jaučiatės laimingi!”

Tą patį bandymą tyrėjai atliko ir su alumi be alkoholio, ir rezultatas visada buvo teigiamas. Taigi ne aluje esantis alkoholis suteikia mums malonumą. Taigi galiu garsiai ir aiškiai be kaltės jausmo šaukti, kad alkoholinis alus man teikia malonumą ir padarė mane laimingą!

Ką reikia žinoti apie alų

Apskritai saikingo alkoholio vartojimo naudą gydytojai paprastai nepatvirtina. Tai iš tiesų keista, ar ne? Kalbant rimčiau, spėju, kad jie bijo, jog kai kurie piktnaudžiaujantys alkoholiu vartotojai bet kokią žinią gali suprasti kaip „leidimą gerti„.

Toliau pateikiame trumpą vaizdo įrašą, patalpintą mūsų „YouTube” kanale, kuriame pakartojama daugelis išsakytų minčių:

Jį galite rasti ir per šią nuorodą: 8 geros dingsties gerti alų

Jei atkreipėte dėmesį, dauguma mano minėtų palankių poveikių yra susiję su alaus sudedamosiomis dalimis. Mažomis dozėmis vartojamas alkoholis gali turėti „naudingą” poveikį (vis dėlto didelės kabutės), tačiau mano straipsnis buvo ne apie alkoholį. Būtent alų norėjau apginti nuo visų!”

Tikiuosi, kad šis straipsnis padėjo išgirsti kai kuriuos žmones. Dabar turėsite argumentų, kuriuos galėsite pateikti aplinkiniams netikintiesiems. Mokslas nemeluoja! Taigi keldamas alaus bokalą noriu pasakyti tik dar vieną dalyką: „Į sveikatą”!

Kadangi visiškai pripažįstu savo meilę alui ir tikiuosi, kad jūs taip pat, pristatau jums mūsų Šiam vaikinui reikia alaus marškinėlių, kuriuos išversite kaip Ce mec a besoin d’une bière:

Spragtelėję čia!

Šių tinklaraščio įrašų rašymas atima daug mano laiko tyrimams, rašymui, nuotraukoms ir t. t. …. Kaip matote, čia nėra jokių erzinančių reklaminių banerių, skirtų draudimui, kreditams ar kam nors kitam, tačiau dėl to neturiu jokio pajamų šaltinio.

Jei turėjote kantrybės perskaityti mano straipsnį iki galo, turėtumėte žinoti, kad galite gauti 20 % nuolaidą visam užsakymui, įvesdami kodą BLOG20 savo krepšelyje.

Šį kodą pasilikau savo ištikimiausiems skaitytojams, kurie atrado mūsų svetainę per mano su meile skelbiamus straipsnius! Kad žinotumėte, kodo negalima derinti su kitais nuolaidų kodais, nes vis tiek nereikėtų persistengti, eh! 20 % nuolaida ir taip nepalieka mums daug maržos, bet bent jau apdovanoju savo skaitytojus.

Kad paskatintumėte ir palaikytumėte mane, nedvejodami ką nors iš mūsų įsigykite!

Jei, pavyzdžiui, ieškote originalios dekoracijos alaus tema, tikrai rasite sau tinkamą tarp mūsų dizainų – jų turime daugiau nei šimtą! Norėdami pamatyti visus mūsų dizainus, tiesiog spustelėkite šią nuorodą: Alaus dekoracija

Kad pamatytumėte visus mūsų gaminius, spustelėkite šią nuorodą: <a href=”https://alausbokalai.lt/” target=”_blank” title=”Supjaustyta

Leave a Reply

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *